Välj en sida

30/8 – 1/9 med Ulrica Norberg & Hillevi Borga

Restorative yoga är en yogaform och en slags aktiv avslappning då den är ämnad att träna upp förmågan till avspänning och avslappning både fysiskt och psykiskt. Här används så kallade props; yogahjälpmedel som bla. klossar, straps, bolsters och filtar för att avlasta allt tryck på lederna och kroppen i stort. I syfte att lura kroppen att tro att den är i stort sett viktlös. I det tillståndet släpper man effektivt på spänningar både ymnigt och djupt och cirkulationen och andningens kvalitet förbättras avsevärt, läkning kan uppstå samt muskler och organ återhämtar kraft och näring.

Tanken är att stanna kvar i ställningarna under så lång tid så att nervsystemet kan växla om från att avfyra från sin aktiva del; det sympatiska nervsystemet till sin mer återhämtande del, det parasympatiska nervsystemet.

Restorative yoga används numera flitigt som en teknik för rehabilitering av stress, för att boosta immunförsvaret, förbättra matsmältning och sömn. Många idrottare använder idag restorative yoga som en effektiv återhämtning för sinne och kropp, vilket visat stora fördelar i idrottandet. Främst i minskade skador, ökat fokus och koncentration.

Under tre dagar kommer du att få lära dig om denna form av yoga, hur du utövar den, om nervsystemet och hjärnans påverkan, anatomi, teknik, positionsanalys, andning och mental träning. Samt hur du kan lära ut den till andra.

LÄRARE: Ulrica Norberg (Yogiraj/yogamästare, yogalärarutbildare, journalist och författare till boken Återhämtningmfl böcker) samt Hillevi Borga (Leg. Fysioterapeut med OMT specialitet, yogalärare och utbildare).

Tider 30/8-1/9:

Fredag 9.30-16.30

Lördag 9.30- 17.30

Söndag 9.00-15.00

Avgift: 6500kr. Välkommen att ANMÄLA dig. Vänligen notera att anmälan är bindande och att avgiften ej är återbetalningsbar.

Plats: Balans Yoga Kodakhuset, Nya Hovås, Göteborg. Kursen riktar sig till dig som är Yogalärare.

Utbildningen riktar sig till dig som är yogalärare.

Varmt välkommen!