Välj en sida

Är du nyfiken på att lära dig mer om Yoga? Att få en djupare förståelse för vad Yoga egentligen är och vad som händer på mattan? Vill du lära dig mer om hur du kan anpassa yogan utifrån din kroppskonstruktion och ditt sinne? Vill du lära dig mer om varför vi möter på motstånd, vilka hinder som uppstår på vägen och hur du kan hantera dem så att du alltid kommer till din matta? Den 14 oktober startar vi en ny omgång av vår uppskattade Fördjupningskurs i Yoga. En kurs för dig som är nyfiken på att utvecklas vidare inom yogans olika delar. Genom en regelbunden yogapraktik, självstudier och genom att studera litteratur når vi en djupare insikt och kunskap om oss själva, om yogan och om vad som händer på vägen mot det som kallas yogastadiet – balans mellan kropp och sinne. Med yogans verktyg tar vi oss genom våra lager in till vårt medvetande.

Kursen riktar sig till dig som har en regelbunden yogapraktik och är nyfiken på att ta dig vidare i din förståelse och fördjupa dina insikter på mattan.

Oavsett var du står i din yoga, i livet eller vilken erfarenhet du har sedan tidigare är detta en fördjupning som tar dig ett steg vidare på mattan och i livet utifrån där du är idag.

Innehåll:
• Pranayama – vad gör andningen, varför är andningen så central i yogan?
• Bandhas – vilken funktion fyller våra kroppslås, hur hittar vi dem, hur kan jag påverka & stödja kroppen och sinnet    med hjälp av bandhas?
• Vad händer på mattan? – Självstudier – Självinsikter – Hur tar jag hand om insikterna/erfarenheten?
• Vad är Yoga? Hur når jag yogastadiet?
• 8-faldiga vägen
• Kleshas – hinder på vägen mot yogastadiet – hur bemöter jag de hinder som kommer i vägen för mig på mattan? I    livet?
• Att ta med kunskapen från mattan ut i livet
• Avbrotten – hur hanterar jag avbrott i min yoga. Varför blir det avbrott? Hur påverkar det min utveckling? Hur kan    jag yoga när avbrotten uppstår?
• Anatomi – Begränsningar i kroppen & sinnet, skador, smärta?
• Filosofi – diskussioner
• Studier av litteratur

Avgift: 3900 kr

Kurstillfällen: kl 11.15-15.15 den 18 november, 13 januari, 3 februari, 17 mars

Anmälan: Anmälan görs på balansyoga.se BOKA alt i receptionen. Vänligen notera att anmälan är bindande.

Lärare: Annika Lundberg
Annika har undervisat i yoga sedan 2000 och fortbildar sig kontinuerligt för sin huvudlärare Petri Räisänen med flera internationellt erkända lärare. Hon har undervisat på Balansyoga sedan starten 2003 och har varit delägare sedan 2005. Annika undervisar i Ashtangayoga, Hathayoga och håller meditationer på Balansyoga och har med hjälp av yogan rehabiliterat sig själv efter svåra bäckenproblem. Annika brinner för att hjälpa andra att hjälpa sig själva att må bättre genom att använda yogan som terapeutiskt redskap. Hon uppskattas för sitt kreativa och terapeutiska tänk kring att alla kan yoga utifrån sina förutsättningar samt för sin mjuka och inkännande assistans.

Boka