Barnyoga i Göteborg

Hos oss på Balans Yoga har vi barnyogakurser från 4 til 12 år. Yoga för barn handlar om att skapa en trygg känsla av att duga som man är. Att lära sig att hantera när det blir för mycket runt omkring oss. Barn kan känna sig stressade av allt skolarbete, aktiviteter och att hänga med på allt som händer i livet. Då kan yogans verktyg vara ett bra sätt att ta till för att lugna sinnet och kroppen.

Kursinnehåll

I barnyogan skapar vi yogasagor, vi utför yoga alfabet med kroppen, olika ställningar som gör bra saker för kroppen. Balans, smidighet, styrka hjälper barnen att hitta en god självkänsla. En känsla av ”jag kan”.

Vi använder oss av små enkla andningsövningar som är lätta att följa och göra till ”sina” när man behöver det. Varje kurstillfälle innehåller avslappningsövningar. Att kunna känna skillnaden mellan en spänd och avslappnad kropp är en del i att känna sig säker i sig själv.
Vi har ibland små samtal om hur man kan vara en bra kompis både mot andra och mot sig själv.

Barnyoga 8-11 år

Vi gör uppehåll för barnyogan Hösten 2019

Mina barn har hittat yogan och de verkligen älskar det. Som förälder vill man ge sina barn den bästa möjliga start man kan ge dem i livet. På Balans Yoga får det möjlighet att på ett lekfullt sätt leka sig genom yogainspirerande övningar som ger dem rörelseglädje och en bättre kroppsuppfattning samtidigt som de lär känna sig själva, och blir mer ödmjuka mot sig själva och andra.

Som mamma är det fantastiskt att se vad deras fortfarande mjuka flexibla kroppar klarar av och att ge dem möjligheten att inte tappa den medfödda flexibiliteten.

Även vetskapen om att yogan ger mina barn lättare att fokusera och koncentrera sig i skolan, ökat självförtroende och samarbetsförmåga gör mig trygg. Men framförallt får de verktyg för att varva ner vilket blir allt viktigare i dagens samhälle med alla intryck som vi matas med. En extra bonus är att Balans Yoga har så söta mjuka fröknar som känner av och balanserar barnen och barnen älskar dem.

Viveca Thornton, fyrbarnsmamma från Billdal