Hathayoga i Göteborg

Hathayoga är en av de äldsta formerna av yoga. Hathayoga kan man läsa om i många gamla yogatexter och den utgör grunden i de flesta traditionella yogaformer man hittar på yogastudios idag. Ha står för solens energi och tha står för månens energi. Hathayogans mål är att skapa balans mellan dessa energier. För oss handlar det om att skapa balans mellan kropp och sinne, görande och vila.

Genom andning, rörelser och fokus försöker vi skapa balans i kroppens alla delar och i vårt sinne.

Hathayoga är en klassisk form av yoga där vi utför positioner som är inriktade på att skapa styrka, balans och smidighet i kroppen och tillsammans med andning och fokus få lugn i sinnet.

Hathayoga är öppen för alla. Oavsett om du har yogat tidigare eller är helt nybörjare, är du välkommen att delta i våra hathayogaklasser. Alla positioner kan utföras på olika sätt så att de passar var och en. Våra hathayogaklasser varieras med att vara statiska, dynamiska, kraftfulla, lugna & meditativa. 

Hathayogaklasserna är alltid ledda av någon av våra erfarna lärare som på ett ödmjukt och öppet sätt lyssnar in vad som behövs i gruppen. Om du har något som du behöver ta extra hänsyn till i kropp och sinne för stunden, hjälper vi dig att hitta alternativ.

Du kan välja mellan att gå på drop in klass eller delta i en kurs i Hathayoga.

Drop in klasser i Hathayoga

Klasser för alla!
Välkommen att lösa klippkort eller autogiro i receptionen.

Hathayoga drop in klass

Boka klass

I våra drop in klasser i Hathayoga kan alla delta. Oavsett om du är nybörjare, fortsättare eller avancerad kan du delta i samma klass.  Du utövar yogan så gott du kan utifrån dina förutsättningar. Läraren guidar dig till den nivå som passar dig för stunden.

Privatlektioner i Hathayoga

Om du av någon anledning inte kan eller vill delta i våra drop in klasser i Hathayoga, kan du boka en privatlektion. Vi skräddarsyr privatlektionerna så att de passar dig just nu.  Välkommen att läsa mer om våra privatlektioner här.

Kurser i Hathayoga

För att lära dig Hathayoga från grunden kan du välja att gå kurs hos oss på Balans Yoga Göteborg.

Sommarkurs i Hathayoga

Boka kurs

Nyfiken på Yoga? Välkommen till en sommarkurs i yoga för alla åldrar. Under fem morgnar blir du lotsad genom mjuka rörelser, andningstekniker, mindfulness och avslappning. Kursen riktar sig till dig som är nybörjare men även till dig som har erfarenhet av yoga sedan tidigare och vill fördjupa din yogakunskap samt till dig som vill ha en härlig yogavecka i sommar.

Hathayogakurs

Boka kurs

Lär dig grunderna i klassisk hathayoga under 10 veckor. I ett lugnt och behagligt tempo lär vi oss om andningen och börjar öva på tekniken i positioner som är inriktade på att skapa styrka, balans och smidighet i kroppen. Vi lär oss om hur andningen tillsammans med positionerna skapar fokus och ger lugn och avsplappning i sinnet. Efter kursen är det lättare att delta i våra drop in klasser då du känner igen dig.

Ann & Annika är proffsiga, pålästa läser och ser kunderna. De lär sig namnen och använder dom gärna vilket gör att man känner sig priviligierad och sedd under lektionen. Man möts av värme när man kommer in genom dörren och in i salen. Ann och Annika går runt i salen ser, kompletterar och hjälper till. Ni är dyra men det kan man vara när man gör ett bra jobb!

Katarina