Tonårsyoga i Göteborg

Vårt mål med tonårsyogan är att du som tonåring ska hitta en känsla av att duga precis som du är. Att med yogans hjälp få insikt och kunskap om hur kroppen fungerar och vad jag kan göra för att påverka mitt sinne att bli lugnt, ger en god självkänsla.

Boka kurs

Som tonåring är du välkommen att delta i vår kurs med start i början av varje termin. I tonårsyogan provar vi olika yogaformer för att få en känsla av skillnaderna och för att känna in vad som passar mig just nu och längre fram.

Vi har stort fokus på andningsövningar och hur de kan hjälpa oss att få energi när vi behöver lugn och ro. När vi lär oss om hur andningen fungerar och hur vi kan använda den för det vi behöver, kan vi ta med den kunskapen i vårt dagliga liv. Andningen kan exempelvis hjälpa oss att känna styrka när vi ska hålla ett föredrag i skolan och är lite nervös. Den kan hjälpa oss när vi har en uppgift som känns lite jobbig, etc.

  • Varje kurstillfälle innehåller andning, olika rörelser och avslappning.
  • Vi samtalar också en del om hur vi kan förhålla oss till varandra, till omvärlden och till oss själva på ett ödmjukt sätt.
  • Våra lärare i tonårsyoga har en bred kunskap om att se varje individ och att bemöta allas behov för stunden.
  • Du som går en kurs i tonårsyoga hos oss på Balansyoga får också ett tillfälle i veckan att delta i de öppna klasserna för vuxna. En möjlighet där du kan få in mer yoga i vardagen.
  • Kursen löper på 14 tillfällen under terminen. Uppehåll för sportlov, påsklov och novemberlov.
Jag älskar att yoga i tonårsgruppen eftersom jag kan vara precis som jag vill. Jag behöver inte vara bra på yoga eller ha fina kläder. Jag gillar att vi är en ganska liten grupp och vi gör många olika sorters yoga. Vi lägger också mycket fokus på insidan och att det inte är prestationen som räknas. Det gör inget om man har haft en usel dag i skolan, man gör så bra man kan just då.

Det är därför jag gillar att yoga i tonårsgruppen på Balans Yoga. Elin

Tonårsyoga är en viktig del av mitt liv. Varje gång när jag går till yogan kan jag känna att jag duger precis som jag är. Jag kan acceptera min kropp för det den är. Jag känner mig alltid välkommen. Tonårsyoga ger mig även möjlighet att slappna av och ta en paus från den stressiga vardagen. Men känslan efter ett yogapass är något speciellt. När jag går ifrån Balans Yoga har jag en varm känsla i hela kroppen. Jag känner mig lugn och trygg. Alma