Yinyoga i Göteborg

Yinyoga är en meditativ yogaform med fokus på att slappna av i musklerna och låta andetagen bli lugna och mjuka. Alla positioner i Yinyoga är enkla att utföra och strävar efter att hitta ett avslappnat läge där vi befinner oss en längre stund – mellan 3 -5 minuter. De enkla positionerna utförs liggande eller sittande. Vi strävar efter att hitta ett lugnt andetag och samtidigt praktisera medveten närvaro – Mindfulness.

Fascia

I Yinyoga vill vi komma åt kroppens bindväv – fascia. Det gör vi genom att slappna av i muskeln och hålla positionen stilla en längre stund. Stort fokus ligger på området runt höfter och ländrygg, men även bröstrygg, axlar och nacke. Rörelserna bidrar till ökad rörlighet i lederna. Även våra inre organ är täckta av bindväv, så även där får vi positiva effekter.

Yinyoga passar alla!

Vi använder oss av olika props, såsom kuddar, filtar, block, bolster m m för att stötta upp kroppen och låta kroppen slappna av så mycket som möjligt, utifrån varje individs förutsättningar. Alla positioner kan se väldigt olika ut för var och en och samtidigt fokusera på samma område i kroppen.

Stillar sinnet

Yinyoga stillar vårt sinne och kan ses som en lång och härlig meditation. En träning i att vara här och nu. Att utöva yinyoga minskar stress och oro, stillar sinnet och bidrar till större medvetenhet. De lugna ställningarna, med fokus på andningen, hjälper oss att släppa på fysiska, mentala och emotionella spänningar och leder till en öppenhet i både kropp och sinne.

Drop in klasser i Yinyoga

Välkommen att lösa klippkort eller autogiro i receptionen.

Boka klass