Välj en sida

Välkommen till en workshop i Yoga Sutras med FD Måns Broo, lektor i religionsvetenskap vid Åbo Akademi, Finland. Workshopen varvas med föreläsningar, chanting och meditationer. Måns kom i januari 2019 ut med en svensk översättning av Patanjali Yoga Sutras. Workshopen ger dig möjlighet till en djupare förståelse av Yoga Sutras utifrån Måns svenska översättning.

 Måns är också chefredaktör för Ananda, Finlands ledande yogatidskrift. Till hans tidigare böcker hör De tidiga upanisaderna (Nya Doxa 2005, med Martin Gansten) och Hinduismens heliga skrifter (Atlantis 2010).

Trots att Patanjalis Yoga Sutra är en text som har mer än 1500 år på nacken är den fortfarande högst dagsaktuell. Detta är det bärande temat för denna kurs, som introducerar texten, både vad gäller dess bakgrund, format och centrala tankegångar,  på ett sätt som hela tiden kopplas både till vårt eget yogautövande och till vårt dagliga liv. Under två dagar kommer vi att prata om texten men också illustrera dess lärdomar med hjälp av olika slags övningar, i synnerhet meditationer (dhyana) och yogisk högläsning (”chanting” eller svadhyaya).

Kursen kräver inga förkunskaper utan riktar sig till alla med ett intresse för yoga som sträcker sig också utanför yogamattans kant.

Låt dig inspireras av denna intressanta artikel ur Svd

Program:
Lördag 16 november

09:00-12:00     Föreläsning varvat med recitation/chanting och meditation
12:00- 13:30      Lunch
13:30 -16:30      Föreläsning varvat med recitation/chanting och meditation

Söndag 17 november

08:30-11:30       Föreläsning varvat med recitation/chanting och meditation
11:30-13:00        Lunch
13:00-16:00      Föreläsning varvat med recitation/chanting och meditation

Avgift: 1650kr. BOKA. Vänligen notera att anmälan är bindande och att avgiften ej är återbetalningsbar

Plats: Balans Yoga Kodakhuset, Nya Hovås, Göteborg.

Varmt välkommen!